Hipotiroidism

Hipotiroidismul este o afecțiune medicală în care glanda tiroidă nu mai produce suficient hormon tiroidian. Nivelurile scăzute ale hormonilor tiroidieni interferează cu procesul metabolic al organismului, cu capacitatea de a menține funcționalitatea corespunzătoare a celulelor și cu capacitatea de a menține mușchii și oasele sănătoase.

 

Care sunt simptomele hipotiroidismului?

În timp ce simptomele hipotiroidismului variază foarte mult în funcție de tipul constituțional al corpului și al bolilor preexistente la individ, unele dintre simptomele bolii observate cel mai frecvent la persoanele care suferă de hipotiroidism sunt:

Slăbiciune

Oboseală

Păr uscat

Creșterea în greutate sau dificultatea de a pierde în greutate

Pierderea părului

Piele uscată și grosieră

Frecvente crampe musculare și dureri musculare

Intoleranță la frig

Depresiune

Constipație

Pierderea memoriei

Iritabilitate

Scăderea libidoului

Cicluri menstruale anormale

Din păcate, știința medicală nu găsește încă un remediu pentru hipotiroidism. În general, odată ce aveți hipotiroidie, va trebui să o duceți pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că problema nu poate fi gestionată și că nu puteți avea o viață normală.

De obicei, atunci când sunteți diagnosticat cu o problemă tiroidiană, medicii vor să vă trateze pentru tot restul vieții. Cu toate acestea, această abordare a problemei este înlocuită acum cu utilizarea unor terapii alternative de vindecare, cum ar fi aromoterapia. Aromaterapia este o alternativă naturală de vindecare, care implică utilizarea de uleiuri esențiale, pentru a ușura disfuncția tiroidiană si hipotiroidismul. Iată câteva dintre uleiurile esențiale pe care le puteți folosi pentru o gestionare eficientă a acestei afecțiuni.

Cele mai bune 14 uleiuri esențiale pentru hipotiroidism

 

1. Ulei esențial de mentă

Uleiul de mentă poate ajuta la reducerea depresiei, a oboselii, a durerilor de cap, a confuziei mentale și a problemelor digestive asociate cu afecțiuni precum hipotiroidismul. Menta este, de asemenea, unul dintre cele mai utilizate uleiuri esențiale în remediile de vindecare, și este de asemenea uleiul cel mai ușor de încorporat în dieta zilnică. Puneți pur și simplu o picătură de ulei esențial pur de mentă într-un pahar cu apă fierbinte, cu o felie de lămâie, pentru a face un ceai instant, care vă calmează anxietatea, ajută la digestie și vă ajută să dormiți bine.

 

2. Ulei esențial de tămâie

Uleiul de tămâie poate elimina multe simptome din hipotiroidism. Digestia slabă duce la indigestie și constipație. O mică picătură de ulei de tămâie poate facilita eliberarea de enzime digestive, care ajută la accelerarea procesului de digestie. Uleiul de tămâie este, de asemenea, folositor pentru cei care au pielea uscată din cauza funcției tiroidiene scăzute. Tămâia este unul dintre cele mai eficiente uleiuri pe care le puteți folosi pentru a echilibra nivelurile hormonale în corpul dumneavoastră și a vă scuti de stres.

Iată cum se utilizează acest ulei pentru cea mai bună gestionare posibilă a bolii:

Puneți o picătură de ulei esențial de tămâie sub limbă zilnic (consultați medicul dumneavoastră înainte de a ingera uleiuri esențiale).

Masați ușor 2 picături de tămâie în jurul zonei tiroide, de două ori pe zi.

 

3. Ulei esențial de lavandă

Uleiul esențial de lavandă este foarte util pentru probleme precum insomnia, stresul, căderea părului si anxietatea. Dacă suferiți de oricare dintre aceste probleme, frecați o mică cantitate de ulei de lavandă pe pernă, adăugați câteva picături în șampon și masați îndelung capul, sau adăugați câteva picături de ulei de lavandă în cadă, cu săruri de Epsom (bogate în magneziu), când faceți baie seara, ceea ce vă permite să vă odihniți mult mai bine.

 

4. Ulei esențial de smirnă

Uleiul de smirnă este un adaptogen puternic, ceea ce înseamnă că restabilește echilibrul hormonal al organismului, la fel ca faimoasele maca și ashwagandha. Pe baza rezultatelor unei cercetări, s-a demonstrat că uleiul de smirnă poate restabili funcția redusă tiroidiană în corpul unui individ care suferă de hipotiroidism.

5. Ulei esential de lemongrass

Uleiul de lemongrass poate ajuta împotriva inflamației, durerilor de cap și problemelor digestive asociate cu deficiența tiroidiană. În timp ce lemongrass poate fi ușor de utilizat ca ulei de gătit, acesta poate fi folosit pentru tratamentul hipotiroidismului cu aceeași ușurință. Puteți să-l utilizați local pe pielea sănătoasă, sau doar adăugați o picătură în ceai, pentru o alinare semnificativă în probleme precum hipotiroidismul.

 

6. Ulei esențial de rozmarin

Această plantă medicinală este un tonic minunat pentru probleme digestive, stres, dureri articulare, balonare și alopecie (căderea părului), care sunt cele mai frecvente boli asociate cu hipotiroidismul. Acesta poate fi folosit singur, sau ca unul dintre ingredientele în amestecul de uleiuri esențiale pe care le folosiți deja pentru hipotiroidism. Cercetările au descoperit că masarea uleiului esențial de rozmarin pe pielea capului în fiecare zi, pentru o perioadă de câteva luni, poate declanșa creșterea părului.

 

7. Ulei esențial de grapefruit

Uleiul esențial de grapefruit poate reduce nivelul de stres, îmbunătățește metabolismul corpului și ajută persoanele care suferă de probleme cum ar fi depresia și capacitatea redusă de a se concentra mental. Puteți încerca să îl aplicați local cu un ulei de bază, cum ar fi ulei de cocos, sub formă de loțiune, sau să utilizați grapefruit sub formă de ceai, adăugând doar câteva picături dintr-o ceașcă de apă fierbinte.

 

8. Ulei esențial de salvie

Uleiul esențial de salvie deține un număr impresionant de proprietăți medicinale. Poate reduce nivelurile de cortizol din organism și contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive. În plus, cu utilizarea acestui ulei vă puteți aștepta să vă îmbunătățiți digestia și să reduceți căderea părului.

 

9. Ulei esențial de anason

Utilitatea uleiului esențial de anason poate fi atribuită proprietăților sale anti-isterice, anti-epileptice, anti-spasmodice, anti-reumatice și sedative. Cu ajutorul acestui ulei esențial, vă puteți aștepta să minimalizați aproape toate problemele asociate funcției tiroidiene scăzute.

 

10. Ulei esențial de lemn dulce

Lemnul dulce este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pe care le puteți folosi pentru problemele de stres legate de hipotiroidism. Este mai ușor de utilizat lemnul dulce este sub formă de ceai. Faceți un decoct din rădăcina de lemn dulce în apă clocotită timp de câteva minute, înainte de a-l bea ca pe ceai.

 

11. Uleiul de luminița serii

Acest ulei ajută la eliminarea problemelor asociate hipotiroidismului și ajută la funcționarea corectă a glandei tiroide. Pentru a contracara efectele hipotiroidismului, luați zilnic o lingură de ulei de luminița serii. Pentru rezultate mai rapide, vă recomandăm să luați zilnic câte o lingură de ulei de luminița serii și ulei de in.

 

12. Ulei de lămâie

Adăugați 1-3 picături de ulei esențial de lămâie la fiecare pahar de apă pe care îl beți în timpul zilei. În plus, utilizați numai recipiente de sticlă atunci când beți multă apă cu lămâie, deoarece substanțele din acest ulei esențial pot începe să reacționeze cu materialul recipientului pe care îl utilizați. Și în plus, ca purtător al unei boli autoimune, este probabil să fiți mai sensibil la toxinele prezente în plastic și polistiren.

 

13. Ulei esențial de geranium

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esențial de geranium pot fi atribuite proprietăților sale ca substanță diuretică, astringentă, antihelmintică și citofilactică. Abilitatea sa de a echilibra hormonii, de a scădea stresul si depresia, de a reduce inflamația si iritarea, de a îmbunătății sănătatea pielii, de a atenua efectele menopauzei și a îmbunătăți circulația sângelui, îl fac util in probleme precum hipotiroidismul.

 

14. Ulei esențial din cuișoare

Proprietățile anti-bacteriene, analgezice și antiinflamatoare ale uleiului esențial de cuișoare îl fac extrem de util ca terapie complementară pentru hipotiroidism, în timp ce o persoană trece prin diferite niveluri de tratamente medicale pentru această boală. Iată cum să utilizați uleiul de cuișoare pentru cea mai bună alinare în hipotiroidism:

Puneți 1-2 picături de ulei de cuișoare nediluat direct pe gât, în jurul regiunii tiroidiene. Repetați de 1-2 ori pe zi.

Puneți 3-5 picături de ulei esențial de cuișoare într-o baie fierbinte. Faceți baie în această apă cel puțin o dată pe zi.

Puneți 3-5 picături de ulei esențial de cuișoare într-un vaporizator cu aburi și utilizați-l pe tot parcursul zilei.

Puneți 1-3 picături de ulei esențial de cuișoare într-o lingură de ulei de bază (ulei de jojoba sau ulei de migdale) și masați direct pe tălpi. Acoperiți picioarele cu șosete și purtați-le peste noapte.

PS: Utilizarea uleiului de cuișoare în cantități excesive poate fi toxică, așa că aveți grijă atunci când utilizați cuișoarele ca remediu acasă. În plus, unele persoane pot remarca faptul că uleiul de cuișoare care irită țesuturile înconjurătoare, cum ar fi gingiile, limba și buzele, deci este mai bine să începeți să-l utilizați sub formă diluată, înainte de a trece la o concentrație mai puternică.

 

Cele mai bune opt rețete de uleiuri esențiale împotriva hipotiroidismului

Rețeta 1

Amestecați 6 picături din fiecare dintre uleiurile esențiale de geranium, de trandafir, lemn de cedru și spearmint, diluate în ulei de avocado (30 ml). Apoi, aplicați amestecul pe gât și pe tălpi.

 

Rețeta 2

ingrediente

6 picături de ulei esențial de mentă

6 picături de ulei esențial de cuișoare

12 picături de ulei esențial de citronela

12 picături de ulei esențial de smirnă

12 picături de ulei esențial de tămâie

Combinați toate ingredientele, adăugați 60 ml de ulei de semințe de măceșe și puneți amestecul într-o sticlă cu roll-on. Ungeți-l peste zona tiroidiană, care se află chiar sub mărul lui adam, de 4 ori pe zi, până când simptomele se reduc / dispar, apoi de 1-3 ori pe zi, în funcție de necesități.

 

Rețeta 3

ingrediente

12 picături de ulei esențial de citronela

12 picături de ulei esențial de mentă

12 picături de ulei esențial de cuișoare

Combinați toate ingredientele cu ulei de cocos (60 ml) și masați amestecul de-a lungul coloanei vertebrale și al tălpilor de 2 ori pe zi.

 

Rețeta 4

Se amestecă câte o picătură de ulei esențial de rozmarin, geranium, lemongrass, grapefruit și/sau cuișoare într-o capsulă și se adaugă ulei de măsline ca și ulei de bază pentru a completa capsula – aceasta trebuie luată o dată la două zile.

 

Rețeta 5

Se amestecă patru picături de ulei de tămâie cu șase picături de cuișoare și de lemongrass. Se diluează în 30 ml ulei de jojoba. Se amestecă direct peste zona tiroidiană. De asemenea, încercați să puneți o picătură de tămâie în cerul gurii o dată pe zi.

 

În mod similar, puteți masa 2-4 picături de smirnă și lemongrass, diluate în 1 lingură de ulei de migdale, direct peste zona tiroidiană și de-a lungul punctelor reflexe ale picioarelor de 5-6 ori pe zi.

 

Rețeta 6

Pentru a stimula nivelul de energie și pentru a reduce stresul, amestecați 6 picături de citronela, 8 picături de smirnă, 2-3 picături de mentă și 2-3 picături de cuișoare, diluate în 30 ml ulei de cocos, și ungeți zona tiroidiană cu un roll-on de mai multe ori pe zi. Utilizați de două ori sau de trei ori pe zi, până când simțiți o stare de sănătate generală îmbunătățită. Mai târziu, puteți folosi această rețetă pentru a vă alina problema, ori de câte ori este nevoie.

 

Rețeta 7

Utilizați 6-8 picături de ulei esențial de rozmarin într-un difuzor, pentru a combate stresul, oboseala și alte simptome asociate cu funcția tiroidiană scăzută. Uleiurile esențiale de mentă, eucalipt, citrus sau lămâie pot fi, de asemenea, folosite pentru a crește nivelul de energie și a reduce oboseala. Doar adăugați un total de 8-10 picături din cele 2 uleiuri esențiale alese într-un difuzor și utilizați de 1-3 ori pe zi.

 

Rețeta 8

Combinați uleiurile esențiale de grapefruit, ghimbir, portocală și scorțișoară în cantități egale și adăugați 10-12 picături din acest amestec în apa din cadă, în fiecare zi. Parfumul acestui amestec ajută la combaterea stării de spirit proaste, a stresului și a oboselii, asociate cu hipotiroidismul.