Sursa: medicalmarijuana.com

Pierderea apetitului și cașexia sunt simptome frecvente la pacienții cu cancer. Adesea, tratamentul se dovedește ineficient și calitatea vieții multor pacienți este semnificativ scăzută datorită acestor simptome. În pacienții cu cancer, canabinoizii s-au dovedit mai eficienți decât placebo, dar mai slabi decât gestagenele. În 1986, delta-9-THC, constituentul principal al cannabisului, a fost aprobat ca un medicament antiemetic pentru pacienții bolnavi de cancer care sunt tratați prin chimioterapie. În plus, în studiile clinice, THC a stimulat semnificativ apetitul și a condus la creșterea în greutate în cazul pacienților cu HIV și cancer.

Sunt indicații clare că cannabisul este tolerat mai bine decât THC luat de unul singur, asta pentru că cannabisul conține mai mulți canabinoizi adiționali, cum ar fi canabidiolul (CBD), care antagonizează acțiunile psihotrope ale THC, dar nu inhibă efectul de stimulare a apetitului.

Sunt prea puține dovezi pentru a susține folosirea canabinoizilor ca substanțe analgezice. Principala limitare a canabinoizilor este dată de frecvența ridicată a efectelor adverse serioase asupra sistemului nervos central și asupra sistemului cardiovascular. Utilizarea medicală a canabinoizilor poate fi de folos în cazuri individuale, ca adjuvanți la altă medicație antiemetică sau analgezică, atunci când tratamentul standard eșuează. Trebuie luate în considerare pericolele potențiale și toxicitatea.

Recomandări: utilizați extract din toată planta (hibrizi Indica x Sativa): tincturi, ceaiuri, alimente, supozitoare, vaporizator.