Mai jos este prezentată o listă a frecvențelor care se presupune că pot afecta într-un fel sau altul mintea umană sau corpul. Respectivele frecvențe sunt împărțite în trei mari categorii:

Frecvențe ale undelor cerebrale – acestea sunt frecvențe asociate cu diferite stări mentale. Folosind antrenarea undelor cerebrale, puteți conduce creierul să funcționeze într-un anumit domeniu restrâns de frecvențe ce are asociată o stare specifică de conștiință.

Frecvențe “vindecătoare – acestea sunt frecvențe care se spune că pot fi folosite pentru a vindeca diferite feluri de boli sau pentru a stimula o regiune anumită a corpului. Pentru a ajunge la aceste rezultate, unii folosesc câmpuri electromagnetice aplicate unei părți specifice a corpului, iar alții folosesc vibrațiile și sunetul.

Frecvențe ale fenomenelor naturale – acestea includ frecvențele care sunt prezente în natură (de exemplu rezonanța Schumann), precum și tonuri sonore calculate pe baza perioadei de revoluție/orbitei a diferitelor planete. Se spune că aceste frecvențe pot afecta pe oameni într-o varietate de moduri.

0,1-3 Hz, domeniul delta: somn profund, visare lucidă, funcții imunitare crescute, hipnoză, conștiință diminuată a lumii fizice, acces la inconștient, undele cerebrale dominante la bebelușii sub un an; aceste unde se reduc, în general, atunci când ne focalizăm asupra unui lucru, dar în cazul unei persoane cu deficit de atenție aceste unde delta sporesc atunci când respectiva persoană încearcă să se focalizeze.

Sub 0,5 Hz, domeniul epsilon: stări extraordinare de conștiință, stări meditative înalte, stări extatice de conștiință, stări de inspirație, intuiție spirituală, experiențe extracorporale.

0,5 – 4 Hz, domeniul delta: somn profund fără vise, transă; frecvență antiîmbătrânire, reduce cantitatea de cortizol, un hormon asociat cu stresul și cu îmbătrânirea; crește nivelurile de DHEA (antiîmbătrânire) și melatonina (încetinește îmbătrânirea); este un domeniu de frecvențe asociat cu mintea inconștientă și cu starea de somn; împreună cu alte frecvențe din starea de veghe, delta acționează ca o formă de radar, prin care este căutată informația, persoana ajungând să înțeleagă la cel mai profund nivel lucruri pe care nu le putem înțelege prin procesul gândirii normale; conferă intuiție, stare de empatie și intuiție instinctuală; favorizează vindecările miraculoase, cunoașterea spirituală, dezvoltarea personalității, renașterea spirituală, recuperarea după traumatisme, starea de a fi una cu universul, experiențe la limita dintre viață și moarte, caracterizate de o stare beatifică de existență oarecum inconștientă, ca în cazul somnului profund sau al stării de comă.

1 Hz: stare de bine, stimularea glandei pituitare pentru a elibera hormonul de creștere.

1,45 Hz: acordul dintre hipotalamus, glanda pituitară și glanda pineală.

1,5 Hz: frecvență de vindecare universală.

2 Hz: regenerare nervoasă.

2,5 Hz: calmarea durerii, relaxare; producerea endogenă de substanțe opiacee; efect sedativ.

3,44 Hz: asociată cu ovarele, vitalitate, viață pe toate nivelurile.

3,5 Hz: simțământul de unitate cu totul, învățarea ușoară a limbii, sporirea receptivității, un remediu pentru depresie și anxietate, regenerarea întregii făpturi, stimuarea ADN-ului.

3,5 – 7,5 Hz: creativitate, intuiție, reverie, fantezie, reamintire, imaginație, visare, somnolență, unitate, cunoaștere, depozit de amintiri, emoții, senzații. Poate conduce la stări de transă. Starea dintre veghe și somn, susține învățarea și memoria când funcționează normal. Este o stare anormală la adulții în stare de veghe, dar prezentă în mod normal la copiii de până la 13 ani.

3,6 Hz: remediu pentru mânie și iritabilitate.

3,84 Hz: asociată cu ficatul și pancreasul.

3,9 Hz: remediu pentru comportament antisocial; favorizează visele lucide, facilitează accesul ușor la resursele interioare și creează spațiul pentru pacea profundă interioară și pentru reînnoirea de sine.

4 – 6 Hz: schimbarea atitudinii și comportamentului.

4 – 7 Hz: reamintire, fantezie, imaginație, creativitate, planuri, visare, somnolență, acces la subconștient, meditație profundă, tensiune sanguină scăzută, se spune că vindecă dependențele nefaste, crește dorința sexuală, transformarea credințelor limitatoare, vindecare fizică și emoțională, dorința de a explora viața, înțelepciune, credință, unele abilități psihice, străfulgerări de inspiratie, învățarea la limita somnului, relaxare profundă, nivele înalte de conștiință, imaginație vie.

4 – 12 Hz: frecvențele de rezonanță ale mușchilor scheletici.

4 Hz: encefaline, percepție extrasenzorială, telepatie, vital pentru memorie și învățat, asociată cu numirea obiectelor.

4,11 Hz: asociată cu rinichii.

4,5 Hz: stare de conștiință specifică transelor șamanice/cântecelor budiste tibetane.

4,5 – 6,5 Hz: visare trează, imagini vii.

4,6 Hz: asociată cu splena și cu sângele.

4,9 Hz: introspecție, induce relaxarea, meditația și somnul profund.

5 Hz: rezolvarea unor probleme neobișnuite și reducerea nevoii de somn și de visare excesivă; stări de relaxare, calmarea durerii (creșterea beta-endorfinelor cu 10-50%).

5 – 10 Hz: relaxare.

5,14 Hz: asociată cu stomacul (acceptarea emoțională).

5,35 Hz: asociată cu plămânii.

5,5 Hz: Intuiție profundă.

6 Hz: stimularea memoriei de lungă durată.

6 – 10 Hz: vizualizarea creatoare.

6,15 Hz: asociată cu inima (iubire, caldură).

6,2 – 6,7 Hz: linia de mijloc theta este un EEG specific, remarcat la persoanele care sunt angajate într-o activitate cognitivă, precum rezolvarea unor probleme de matematică.

6,26 – 6,6 Hz: desincronizarea emisferelor cerebrale, confuzie, anxietate, depresie, insomnie.

6,88 Hz: asociată cu claviculele (vitalitate, echilibru general, stabilitate).

7 – 8 Hz: pentru vindecare prin punerea mâinilor, tratamentul dependențelor nefaste.

7 Hz: tratamentul perturbărilor de somn, creșterea oaselor.

7,5 Hz: gândire creativă în artă.

7,5 – 8 Hz: pentru tratarea dependențelor de alcool și de droguri; acest domeniu de frecvențe creează senzația de împlinire, de satisfacție, aspect care lipsește la persoanele dependente de alcool și droguri.

7,69 Hz: asociată cu umerii (înviorarea mâinilor, expansiune, predarea unor cunoștințe).

7,83 Hz: REZONANȚA SCHUMANN, stimularea glandei pituitare pentru a elibera hormonul de creștere, ajută la dezvoltarea mușchilor, la vindecarea traumelor, are efecte reîntineritoare, este frecvența de rezonanță a Pământului, favorizează învățarea/vindecarea rapidă.

8 – 8,6 Hz: reducerea stresului și anxietății.

8 – 10 Hz: învățarea unor noi informații, refacere rapidă, conștiința de sine, integrarea armonioasă minte/corp, echilibru.

8 – 12 Hz: domeniul undelor alpha, relaxare, capacitate extraordinară de învățare, gândire pozitivă, favorizează rezolvarea creativă a unor probleme, elevarea stării de spirit, reducerea stresului, intuiții profunde, inspirație, motivație; relaxat și, totuși, atent; calm, stări mentale lucide, sentimente plăcute; este o stare prezentă mai mult la oamenii extrovertiți, decât la cei introvertiți.

8 – 13 Hz: realaxat, dar nu somnoros, stare liniștită de conștiință, amplifică mediumitatea, stări de vid mental, detașare; poate cauza, eventual, spasme epileptice.

8 Hz: repararea ADN-ului, asociată cu centrul energetic de la baza coloanei vertebrale.

8,22 Hz: asociată cu gura (vorbire, creativitate).

8,3 Hz: favorizează clarvederea.

8,6 – 9,8 Hz: induce somnul, senzații de furnicături.

9,4 Hz: frecvență importantă pentru probleme de prostată.

10 Hz: eliberarea sporită de serotonină, care îmbunătățește starea psihică; acționează ca un analgezic, bună pentru mahmureală; anticonvulsivă, activează rinichii, crește temperatura corpului; este un gen de frecvență de așteptare în timp ce subconștientul lucrează la frecvențe mai joase; coordonarea impulsurilor motorii; asociată cu plexul solar/centrul energetic din zona ombilicului; atenție sporită (cauzată de o creștere a norepinefrinei și sewrotoninei și de o descreștere a melatoninei), stare de bine și de scădere a durerii (cauzată de creșterea beta-endorfinelor); stimulent al glandelor suprarenale; folosită pentru tratarea deficitului de atenție și pentru vindecarea ligamentelor.

10 – 12 Hz: domeniul înalt alpha, bun pentru centrare, vindecare, legătura minte/corp.

10,2 Hz: catecolamine

10,5 Hz: frecvența pentru vindecarea corpului, unitatea minte/corp, mersul pe foc, stabilizator și stimulator al imunității, bună în convalescență; scade tensiunea sanguină, asociată cu centrul energetic al inimii.

10,6 Hz: relaxat și atent.

10,7 Hz: asociat cu urechile.

11 Hz: reducerea stresului.

11 – 14 Hz: atenție focalizată.

11,5 – 14,5 Hz: dacă se urmărește o creștere a inteligenței și a eficienței mentale trebuie folosită o bandă de frecvență cu frecvența de 13 Hz în centru.

12 Hz: centrare, stabilitate mentală, claritate mentală, asociată cu centrul energetic al gâtului.

12 – 36 Hz: domeniul de unde beta, dominant în starea de veghe la adulți, cu ochii deschiși, când ascultă și gândesc, când rezolvă o problemă, când iau o decizie, când procesează informațiile din lumea înconjurătoare.

12 –14 Hz: frecvență bună pentru a învăța, pentru a absorbi în mod pasiv informația, când plănuiești să te gândești mai încolo la acea informație.

12 – 15 Hz: focalizare relaxată, abilități crescute ale atenției; tratarea hiperactivității, folosită pentru tratarea autismului în forme ușoare.

12,3 Hz: asociată cu ochii.

13 – 27 Hz: domeniul undelor beta, asociat cu atenția focalizată către stimulii exteriori, activitatea mentală alertă, starea normală de veghe și procesele cognitive active.

13 Hz: asociată cu centrul energetic al frunții (pituitara, creierul mic, sistemul nervos, vizualizare, conceptualizare).

13,8 Hz: asociată cu lobii frontali (decizia finală, al șaptelea simț)

14 – 15 Hz: încetinește reflexele condiționate.

14 Hz: a doua rezonanță Schumann.

15 – 24 Hz: euforie.

15 Hz: asociată cu centrul energetic din creștetul capului (glanda pineală, creierul superior) proliferarea fibroblastelor.

15,4 Hz: asociată cu cortexul și cu inteligența.

16 Hz: limita de jos a sunetelor audibile de către om, eliberarea de oxigen și calciu în celule.

16,4 Hz: asociată cu varful capului.

18 + Hz: favorizează comportamentul hiperactiv, memoria, cititul și scrisul (în conjuncție cu 10 Hz).

20 Hz: a treia rezonanță Schumann, stimulează glanda pineală, folosită pentru probleme ale sinusurilor, răceli la cap și dureri de cap.

20,215 Hz: mimează efectele LSD-ului.

22 Hz: folosită în conjuncție cu 14 Hz pentru creșterea inteligenței și în conjuncție cu 40 Hz pentru vindecarea psihică.

26 Hz: a patra rezonanță Schumann.

27 – 44 Hz: domeniu de frecvențe care au efecte regeneratoare asupra corpului, în special în ceea ce privește vindecarea și întărirea oaselor.

30 – 60 Hz: domeniul undelor gamma, include luarea deciziilor în stări de frică, tensiune musculară.

31,32 Hz: stimulează glanda pituitară să elibereze hormonul de creștere (ajută la dezvoltarea musculară, la recuperarea după accidente, are efecte întineritoare).

38 Hz: eliberarea de endorfine.

39 Hz: a șasea rezonanță Schumann.

40 – 60 Hz: efecte anxiolitice, stimulează eliberarea de beta-endorfine.

45 Hz: a șaptea frecvență Schumann.

73,6 Hz: asociată cu organele genitale.

80 Hz: implicată în stimularea producerii de 5-hidroxitriptamină împreună cu 160 Hz.

82,3 Hz: asociată cu vezica urinară.

85,5 Hz: asociată cu intestinele.

90 – 111 Hz: beta-endorfine producătoare de plăcere.

90 Hz: sentimente frumoase, siguranță, stare de bine, echilibru.

95 Hz: folosită pentru calmarea durerii, împreună cu 3040 Hz.

98,4 Hz: asociată cu centrul energetic situat la 3 cm sub ombilic, numit hara la japonezi.

105 Hz: vedere de ansamblu asupra unei situații.

108 Hz: cunoaștere totală.

110 Hz: asociată cu stomacul și ovarele.

111 Hz: beta-endorfine.

117,3 Hz: asociată cu pancreasul.

132 Hz: asociată cu rinichii și coccisul.

136,1 Hz: rezonează cu anul pământesc, cu perioada necesară Pământului pentru a face o rotație completă în jurul Soarelui; liniștește, echilibrează, asociată cu sufletul.

140,25 Hz: asociată cu Pluto, cu schimbări și situații de criză.

141,27 Hz: asociată cu Mercur, intelectul și mișcarea.

144 Hz: ajută în cazul durerilor de cap.

144,72 Hz: asociată cu Marte, activitatea, energia.

146 Hz: folosită în infecția sinusurilor sau în răceala la cap.

147 Hz: asociată cu splina/sângele.

147,85 Hz: asociată cu Saturn, sporește concentrarea și intuirea aspectelor legate de destin.

164,3 Hz: asociată cu vezica biliară.

165 Hz: asociată cu stomacul.

165 – 170 Hz: cădere spirituală/colapsul conștiinței.

171 Hz: asociată cu plămânii.

176 Hz: asociată cu colonul (intestinul gros).

183,58 Hz: asociată cu Jupiter, creștere, succes, justiție, spiritualitate.

197 Hz: asociată cu inima.

207,36 Hz: asociată cu Uranus, spontaneitate, independență, originalitate.

210,42 Hz: frecvența Lunii sinodice, stimulează energia sexuală, susține comunicarea erotică, regularizează menstruația, elimină perturbările din sistemul glandular și limfatic.

211,44 Hz: asociată cu Neptun, inconștientul, secretele, imaginația, dragostea spirituală.

220 Hz: frecvență asociată cu plămânii, cu claviculele și ovarele.

221,23 Hz: asociată cu Venus, dragostea, sexualitatea, armonia.

227,43 Hz: asociată cu Luna siderală.

250 Hz: elevează și revitalizează.

281 Hz: asociata cu intestinele.

281,6 Hz: asociată cu intestinul subțire.

295,8 Hz: asociată cu lipidele.

315,8 Hz: asociată cu creierul.

317,83 Hz: asociată cu ficatul.

319,88 Hz: asociată cu rinichiul.

321,9 Hz: asociată cu sângele.

324 Hz: asociată cu mușchii.

330 Hz: folosită pentru a trata alergiile, împreună cu 3 Hz.

332,8 Hz: asociată cu orbita Soarelui.

341 Hz: centrul energetic al inimii.

342 Hz: asociată cu urechile.

352 Hz: asociată cu vezica urinara.

360 Hz: frecvență de echilibrare, aduce stări de bucurie și vindecare.

400 Hz: frecvență asociată cu manganul.

416 Hz: frecvență asociată cu fierul.

418,3 Hz: frecvență asociată cu oasele.

420,82 Hz: Luna: dragoste, sensibilitate, creativitate, feminitate.

426,7 Hz: asociată cu centrul energetic al frunții.

439 Hz: asociată cu centrul energetic din creștetul capului.

440 Hz: nota La, asociată cu lobii frontali.

448 Hz: asociată cu centrul energetic al frunții.

464 Hz: asociată cu cuprul.

480 Hz: asociată cu fosforul și zincul.

492 Hz: asociată cu splina.

492,8 Hz: asociată cu glandele suprarenale, tiroida și paratiroida.

528 Hz: repararea ADN-ului.

639 Hz: favorizează legăturile/relațiile.

727 Hz: pentru alergii și sinuzite.

741 Hz: trezirea intuiției.

880 Hz: asociată cu lobii frontali, utilizată pentru alergii și sinuzită.

952 Hz: folosita pentru infecția sinusurilor/răceli la cap.

965 Hz: relaxează mușchii, în special cei ai gâtului.

984 Hz: asociată cu cortexul.

1000 Hz: asociată cu neuronii din creier.

1052 Hz: asociată cu vârful capului.

1552, 1600 Hz: folosită pentru probleme oculare.

5000 – 8000 Hz: reîncarcă “bateriile creierului”, ușurează stările de anxietate.

9999 Hz: vitalitate generală și energie.

pstrong5000 – 8000 Hz

p/p/pp

/strongp/strong: relaxează mușchii, în special cei ai gâtului.